Fietsen populairder dan ooit?

Fietsen populairder dan ooit?

fietsen populairFietsen is populairder dan ooit. De fietspaden in Nederland worden elke dag druk bereden door verschillende soorten fietsers en fietsen. Waarom wordt er zoveel gefietst, wat beweegt deze mensen om dit te doen? Hier zijn verschillende redenen voor. Fietsen is gezond, je blijft op gewicht, het geeft je energie, het is goed voor de spijsvertering, het stimuleert de vetverbranding, het houdt je jong, je slaapt er beter van, het voorkomt stress en uiteindelijk is fietsen een van de goedkoopste middelen om van de ene plek naar de andere te komen, en het is nog beter voor het milieu ook!

Fietsen is gezond.
Fietsen helpt je op gewicht te blijven, en zorgt voor een goede spijsvertering. Doordat je dagelijks beweegt wordt de vetverbranding gestimuleerd.
Ook geeft fietsen je energie als je dagelijks een half uurtje fietst. Door deze lichaamsbeweging wordt je lichaam moe en zul je ook een betere nachtrust genieten.
Fietsen is minder belastend voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Doordat het meeste gewicht op je zadel rust worden je gewrichten ontlast.
Door het fietsen je ademhaling en het hartritme verhoogt. Dit zorgt ervoor dat de spierspanning wordt gestimuleerd en daardoor dus de spieren rondom organen en je hart worden verbeterd in conditie.
Fietsen zorgt ervoor dat je hersens worden gestimuleerd. Er worden meer hersencellen aangemaakt wat het geheugen verbeterd.
Veel mensen fietsen voor hun plezier. Je geniet van de omgevingen waar je fietsen doet gezonde frisse lucht op. In het weekend of de vakantie kun je van fietsen ook een familieactiviteit maken. Wat is er nu mooier om met de hele familie te genieten van de mooie omgevingen die Nederland te bieden heeft?
Daarnaast is fietsen goed tegen stress. Door bijvoorbeeld na je werk naar huis te fietsen in plaats van met de auto te gaan wordt je hoofd leeggemaakt en raak je de stress van de werkdag kwijt, en zo kom je opgewekt thuis van je werk.

Fietsen is goedkoper.
Na de aanschaf van een goede fiets, en eventueel goede (regen)kleding begint de besparing. Elke dag met de auto of het openbaar vervoer kost geld, iedere dag weer, terwijl de fiets verder niets kost dan een eventuele onderhoudsbeurt eens in de zoveel tijd.
Het scheelt ook tijd. Met de fiets kun je over het algemeen goed doorfietsen, terwijl als je met de auto gaat een groot gedeelte van de tijd wordt verspilt met bijvoorbeeld wachten voor het stoplicht, een brug of een spoorwegovergang. Je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats en het bespaart ook weer in de parkeerkosten.
Ga je met de fiets naar je werk, dan kun je wel gewoon je reiskosten vergoed krijgen van je werkgever. Dit is helemaal mooi meegenomen, omdat er nu wat van overhoudt, in plaats van dat het geld kost.
Voor korte ritjes kun je beter de fiets pakken. Een auto verbruikt op korte ritten juist de meeste brandstof en slijt meer in verhouding met lange autoritten.
Nog een voordeel is dat je geen risico loopt op een boete voor te hard rijden of fout parkeren.

Fietsen beschermd het milieu.
Als je fietst is dit een van de beste manieren om het milieu te beschermen. Het kost weinig grondstoffen en energie om een fiets te produceren.
De fiets is het enige vervoermiddel dat geen schadelijke stoffen in het milieu verspreidt. Je verspreidt geen koolmonoxide en kooldioxide in het milieu in tegenstelling tot gemotoriseerd verkeer. Deze schadelijke stoffen veroorzaken schade aan het milieu en dragen bij aan het broeikaseffect.

Kortom, fietsen heeft meer voor dan nadelen. Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar het bespaart veel geld en tijd en is goed voor het milieu.