Fietsvergelijkers.nl: Calculator voor berekenen actieradius e-bike

Fietsvergelijkers.nl: Calculator voor berekenen actieradius e-bike

In april 2018 richtte de jonge ondernemers Jan Hoekstra, Job Paauw en Gijs Maljaars de website Fietsvergelijkers.nl op. Direct vanaf dat moment is Fietsvergelijkers.nl actief in gesprek gegaan met consumenten om na te gaan op welke vragen zij antwoord willen hebben. Een vraag die vaak naar voren kwam was: ‘hoe bereken ik de maximale actieradius van mijn e-bike?’ Met dat probleem in het achterhoofd ontwikkelde ze de gebruiksvriendelijke actieradius calculator.

Job Paauw van Fietsvergelijkers.nl: “Bij verkooppunten wordt vaak vooral de maximale actieradius gecommuniceerd. Deze actieradius is gebaseerd op optimale omstandigheden en is niet representatief voor dagelijks gebruik. Daarom hebben wij een gebruiksvriendelijke calculator ontwikkeld die op basis van de belangrijkste factoren, per motorsysteem, een actieradius kan berekenen.”

Invloedsfactoren actieradius – Fietsvergelijkers

In de calculator zijn verschillende factoren meegenomen die invloed hebben op de actieradius van de e-bike. De volgende factoren zijn meegenomen in de berekening:

  • Type motor en accu
  • Gemiddelde snelheid
  • Ondersteuningsstanden
  • Gewicht
  • Weer en omgeving

 

Hulp bij kiezen juiste accu en motorsysteem

Paauw: “We zijn bezig met maken van een widget functie, zodat fietsenwinkels de calculator kunnen opnemen in hun website. Wij denken dat deze calculator consumenten helpt om de juiste accu en motorsysteem te kiezen. Daarnaast kan deze tool retailers helpen om consument beter voor te lichten.”

Direct de actieradius van je e-bike berekenen? Ga dan naar: de actieradius calculator.

Bron: https://fietsvergelijkers.nl