Het einde van de herenfiets?!

herenfietsMannen fietsen steeds vaker op een damesfiets, wat ervoor zorgt dat de herenfiets langzaam uit het straatbeeld verdwijnt, aldus het AD. Sparta had deze trend al in het vizier en haakt daarop in met de Sparta M8b waarmee je nooit meer hoeft te kiezen tussen een heren- of damesfiets.

Studenten gaan naar school op een omafiets, vaders halen hun kinderen op van school op een damesfiets en ouderen kiezen steeds vaker voor gemak met een fiets met lage instap.

De herenfiets is niet langer meer veel steviger dan een damesfiets. Natuurlijk zorgt de tweede stang nog wel voor meer stevigheid, maar de materialen zijn over het algemeen steviger geworden. Wat tot gevolg heeft dat de damesfietsen tegenwoordig ook erg stevig zijn.

Mannen hebben blijkbaar totaal geen moeite met het ontbreken van een tweede stang; er wordt net zo makkelijk op gefietst als op een herenmodel. Terwijl een herenfiets voor vrouwen met bijvoorbeeld een rok of jurk wel onhandig zou zijn. De damesfiets wordt steeds vaker gezien als uniseksfiets.

Vind jij het als man stiekem nog net een te grote stap om over te gaan op de aankoop van een damesfiets? Dan heeft Sparta dé oplossing voor je: de M8b met uitneembare bovenbuis. Deze elektrische fiets is makkelijk om te toveren van een heren- naar een damesmodel en hiermee een lage instap te creëren.