Ingenieuze uitvinding – Fietslift PARKIS

Fietslift PARKIS.

parkisVanaf november dit jaar zullen fietsfanaten de mogelijkheid krijgen om hun fiets op een innovatieve manier te parkeren.
Het project wordt dan gelanceerd op Kickstarter – het wereldwijde crowdfunding platform voor creatieve projecten.
De econoom Bronius Rauba en de ingenieur Vygantas Radvila uit Litouwen hebben PARKIS gecreëerd.
PARKIS is een parkeersysteem dat uw fiets automatisch optilt en geen gelijke kent in de wereld.
Het mechanisme heeft een totaal vernieuwende kijk op het parkeren van uw fiets.
U bespaart ruimte en het vergt niet langer fysieke inspanning om uw fiets verticaal te parkeren daar PARKIS dit vanaf heden voor u doet.

Het aantal fietsers in de wereld neemt erg snel toe, daar fietsen tegenwoordig een hippe manier is om je te verplaatsen in de stad.
Meer fietsen betekent uiteraard ook dat er meer nood is aan fietsstallingen, maar deze voldoen niet meer aan de hedendaagse moderne behoeften.
De uitvinder van PARKIS herinnert zich nog wanneer het idee ontstond.
“Mijn familie houdt enorm van fietsen dus daarom zocht ik naar een parkeermethode die enerzijds plaatsbesparend en anderzijds handig in gebruik was voor mijn familieleden.”
Het werd een vruchteloze zoektocht omdat de huidige beschikbare methodes veelal op elkaar leken: om een fiets verticaal te parkeren diende je de fiets aan een haak te hangen, maar het vergde veel fysieke inspanning.
Deze methode vond ik niet geschikt voor mijn familie en zo onstond het idee van een automatisch parkeersysteem in mijn hoofd”.

parkisDe uitwerking.

B. Rauba werkte het idee verder uit en in hetzelfde jaar had hij reeds een prototype gebouwd.
In 2015 vervoegde de ingenieur V. Radvila het PARKIS team. Al snel volgde een uitwerking van de plannen en ideeën en in 2016 werd een volledig automatisch fietsparkeersysteem – PARKIS – gecreëerd.
Het PARKIS team is vastberaden om de fietswereld positief te doen veranderen. Ze zijn ervan overtuigd dat het parkeren van een fiets heel gemakkelijk dient te zijn. “ Deze uitvinding is niet enkel bedoeld om ruimte te besparen.
Ze zal er ook voor zorgen dat het opbergen van je fiets leuk, gemakkelijk en hip zal zijn. PARKIS biedt een revolutionaire manier om een fiets verticaal te parkeren. In de toekomst zal het niet langer noodzakelijk zijn om je fysiek in te spannen om een fiets op te tillen, daar PARKIS alles uit handen neemt”.
De eerste parkeersystemen zullen gepresenteerd worden op het Kickstarter platform.

Wenst u meer informatie?
Contacteer
Vygantas Radvila, UAB Parkis
Tel. +37069822233 Email: parkis@parkis.eu, www.parkis.eu