Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en Mallorca op de fiets

Ontdek de schoonheid van Gran Canarie en Mallorca op de fiets

Als je op zoek bent naar een nieuwe en opwindende manier om twee van de mooiste eilanden van Spanje te ontdekken, dan is fietsen de perfecte optie. Gran Canaria en Mallorca zijn beide fantastische bestemmingen voor fietsers. met een uniek landschap en tal van uitdagende routes voor elke vaardigheidsniveau.

Gran Canaria is een eiland vol contrasten. Van de zandduinen van Maspalomas tot de vulkanische landschappen van het binnenland, het eiland biedt talloze routes die de diversiteit van het eiland weerspiegelen. Dankzij het milde klimaat het hele jaar door is Gran Canaria een ideale bestemming voor fietsers die willen ontsnappen aan de koude winters van Europa.

Adembenemend

Mallorca, aan de andere kant, staat bekend om zijn adembenemende kustlijn en schilderachtige dorpjes. Het eiland biedt een uitgebreid netwerk van fietsroutes die fietsers langs de kust. Door het binnenland en langs historische monumenten leiden. Het eiland is ook de thuisbasis van talloze fietsvriendelijke hotels en tourbedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van fietsvakanties.

Wat deze eilanden echt onderscheidt van andere bestemmingen is de lokale cultuur. Fietsen op Gran Canaria en Mallorca betekent genieten van de lokale keuken, geschiedenis en tradities. Na een dag hard werken op de fiets, kun je genieten van een verfrissend glas lokale wijn of een bord met heerlijke tapas.

Als je een fietsliefhebber bent en op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, dan zijn Gran Canaria en Mallorca de perfecte bestemmingen. Of je nu een beginner bent of een ervaren fietser. Er zijn tal van routes om uit te kiezen en veel plezier te beleven op de fiets.

De beste fietsroutes op Gran Canaria en Mallorca

Gran Canaria en Mallorca zijn twee van de meest populaire fietsbestemmingen in Spanje, met elk hun eigen unieke uitdagingen en landschappen. Hieronder hebben we enkele van de beste fietsroutes op beide eilanden op een rijtje gezet.

Fietsroutes op Gran Canaria:

  • De Pico de las Nieves. deze route voert fietsers door het hart van het eiland en biedt een spectaculair uitzicht op de hoogste piek van Gran Canaria. Met een lengte van ongeveer 50 kilometer en een hoogteverschil van meer dan 2000 meter is dit een uitdagende, maar zeer belonende tocht.
  • De zuidelijke kustweg. deze route voert fietsers langs de prachtige kust van Gran Canaria en biedt een adembenemend uitzicht op de zee. Met een lengte van ongeveer 70 kilometer is dit een meer ontspannen route dan de Pico de las Nieves. Maar nog steeds uitdagend genoeg om fietsers uit te dagen.
  • De bergketen van Fataga. deze route voert fietsers door de bergketen van Fataga, met een hoogteverschil van ongeveer 1000 meter. De tocht is ongeveer 60 kilometer lang en voert fietsers door de adembenemende landschappen van Gran Canaria.

Fietsroutes op Mallorca:

  • De Serra de Tramuntana. deze route voert fietsers door de bergketen van Serra de Tramuntana. Die door de UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Met een lengte van ongeveer 100 kilometer en een hoogteverschil van meer dan 3000 meter is dit een zeer uitdagende route. Maar de uitzichten op de bergen en de zee maken het de moeite waard.
  • De Ruta de la Piedra en Seco. deze route voert fietsers langs de historische wegen van Mallorca. Die vroeger werden gebruikt voor de handel in olijfolie en wijn. Met een lengte van ongeveer 40 kilometer is dit een meer ontspannen route dan de Serra de Tramuntana. Maar nog steeds uitdagend genoeg voor fietsers.
  • De zuidelijke kustweg. deze route voert fietsers langs de prachtige kust van Mallorca en biedt een adembenemend uitzicht op de zee. Met een lengte van ongeveer 80 kilometer is dit een populaire route onder fietsers vanwege het milde klimaat en de prachtige uitzichten.

Of je nu op zoek bent naar uitdagende bergtochten of ontspannende ritten langs de kust. Gran Canaria en Mallorca bieden tal van mogelijkheden voor fietsers van alle niveaus. Met zoveel verschillende routes om uit te kiezen. Is er altijd wel iets nieuws te ontdekken op deze prachtige eilanden.