SpeedForce verandert elke fiets in een SmartBike.

SpeedForceSpeedForce, een volledig geintegreerde fietscomputer die elke fiets verandert in een SmartBike, heeft vandaag aangekondigd dat het nu beschikbaar is op Indiegogo.

Uitvinder en CEO Gang Li heeft SpeedForce gemaakt om fietsers van alle niveaus aan te moedigen om een gezondere levensstijl aan te nemen door middel van training en coaching met een apparaat dat gemakkelijk te gebruiken en te installeren is. Als fervent fietser wilde Li alle fietsers wereldwijd van geavanceerde technologie voorzien.

“We tillen fietscomputers naar het volgende niveau in termen van vorm, functionaliteit en betaalbaarheid,” aldus Li. “Fietsers hebben steeds meer accessoires op hun stuur. SpeedForce integreert deze allemaal naadloos in de fiets met een mooi design.”

SpeedForce wordt geinstalleerd door de stang van de fiets te vervangen, waarna het deel uitmaakt van de fiets om uitgebreide functionaliteit te bieden. Het 1,6-inch transflectieve kleurenscherm heeft een hoge resolutie en verlichting die naar voren is gericht en 9 meter naar voren schijnt voor veiliger fietsen. Met meer dan 40 uur acculevensduur en realtime coaching, kunnen de gegevens ervan gekoppeld worden met de SpeedX Cycling app. Om een video van SpeedForce in actie te zien, ga naar www.speedforce.com.

“Ik heb geinvesteerd in SpeedForce, want het staat op het punt om de fietsindustrie te veranderen,” verklaarde Kaifu Lee, oprichter van Innovation Works en voormalig Vice-President van Google Global en President van Google China. “Als fervent fietser zie ik hoe de opkomende fietsmarkt het potentieel heeft om echt van de grond te komen, waarbij SpeedForce het voortouw kan nemen.”

Sensoren op de achterkant van de pedalen en wielen werken samen om voor nauwkeurige gegevens te zorgen die gedragspatronen vaststellen en aanbevelingen geven om deze te corrigeren, zoals schakelen of sneller trappen, om zo de algehele gezondheid en veiligheid van de fietser te verbeteren. Na verloop van tijd zal SpeedForce trainingsprogramma’s en -uitdagingen aanraden om de algehele prestaties te verbeteren.

“Wij geloven dat beschikken over de beste en meest betaalbare technologie het aannemen van een gezondere, actieve levensstijl gemakkelijker en aangenamer maakt,” merkte Li op. “We hebben een aantal van de beste software- en hardwarespecialisten in de wereld met een uitzonderlijke achtergrond in fietsontwikkeling en -strategie bijeengebracht. Door de hardware en software te combineren kunnen meer mensen hun fietservaring in overeenstemming brengen met de moderne tijd.”

“In mijn jaren van investeren in en begeleiden van talloze startups in China heb ik echt innovatieve technologieen zien ontstaan,” gaf Xiaoping Xu, oprichter van New Oriental School en ZhenFund, te kennen. “SmartBikes zijn een groeiende trend en de technologie erachter houdt een grote belofte voor de toekomst in.”

SpeedForce kan de accu van uw mobiele apparaat opladen terwijl alle gegevens die fietsers nodig hebben worden verstrekt, waaronder:

 • Huidige/maximale/gemiddelde snelheid

 • Huidige tijd en reistijd

 • Hoogte

 • Helling

 • GPS-aanwijzingen

 • Routeplanning

 • Cadans

 • Vermogen

 • Trapsnelheid

 • Weer

 • Toegang tot trainings- en coachinginhoud

De SpeedX Cycling app neemt vervolgens alle informatiepunten verzameld door SpeedForce en verandert deze in een bruikbare analyse. Fietsers kunnen ook tijden op populaire routes posten en foto’s langs de weg delen.

“Ik wilde een computer maken die niet alleen elk gegeven dat ik als fietser wilde kon bijhouden, maar die dat kon doen in een modern design en tegen een betaalbare prijs,” zei Li. “SpeedForce heeft alle kenmerken van high-end producten op de markt, zonder de high-end prijs.”

SpeedForce lanceert een Indiegogo-campagne op 27 oktober, waar het publiek SpeedForce kan voorbestellen voor $ 159. Apparaten worden verzonden naar de consument in maart 2016.