Spaaklengte berekenen.

spaaklengte berekenen

Leestijd

2 minuten.

Gemiddeld genomen tijd dat iemand dit artikel leest.

Kosten

€ 0,-

Dit zijn ongeveer de kosten dat wij hebben betaald.

Gereedschap

RolmaatSchuifmaat

Niveau

3/5

Dit is een richtlijn aan de moeilijkheid van de klus.

Hier kunt u de spaaklengte berekenen welke benodigd is bij een bepaalde velg-, naaf- en spaakpatroon combinatie. Het is belangrijk dat u de gevraagde afmetingen op de millimeter nauwkeurig opgeeft, omdat elke afwijking een afwijking in de berekende spaaklengte tot gevolg heeft, en de benodigde spaaklengte voor een wiel vrij nauw luistert. Alle gevraagde en gegeven maten zijn in mm.

De dikte van de spaak – Spaaklengte berekenen.

De dikte van een spaak is meestal 13G of 14G. G is de afkorting van een Engelse draadmaat waarbij een lager getal correspondeert met een grotere dikte. 13G wordt gebruikt in achterwielen voor stadsfietsen en is ongeveer 2,3 mm. 14G wordt in de meeste andere wielen gebruikt en is ongeveer 2,0 mm. In transportfietsen wordt weleens 12G gebruikt; dit is ongeveer 2,6 mm. De lengte van een spaak wordt gemeten van de binnenkant van de kop tot en met het schroefdraad.

Vul onderstaand module zo correct mogelijk in en klik op spaaklengte berekenen.
de module berekend de rechter en linkerkant uit kwa spaaklengte.

Succes.

Voor aanvulling of suggesties stuur een mail aan de info@defietssite.nl

Correct Spaaklengte berekenen.

Het correct berekenen van de spaaklengte voor het opbouwen van wielen is van cruciaal belang om duurzame, stevige en goed uitgebalanceerde wielen te creëren. De spaaklengte bepaalt hoe de spaak in het wiel past en hoe deze zich verhoudt tot de naaf en de velg. Hierdoor kan de spaak de krachten die ontstaan tijdens het fietsen effectief overdragen.

Het proces van spaaklengteberekening is een vak apart en vereist nauwkeurigheid. Een verkeerd berekende spaaklengte kan leiden tot onstabiele wielen, gebroken spaken en inefficiënte overdracht van kracht tijdens het trappen. Het is van essentieel belang om de specificaties van de naaf, velg en kruisingen (crossings) van de spaak correct te begrijpen om een nauwkeurige berekening te kunnen maken.

Dus, onthoud: nauwkeurige spaaklengteberekening is een essentieel onderdeel van wielbouw, en het loont de moeite om dit proces grondig te begrijpen en toe te passen voor duurzame, betrouwbare en efficiënte fietswielen.