GeoOrbital. Van gewone fiets naar E-Bike.

GeoOrbitalMet de GeoOrbital kun je een gewone fiets ombouwen naar een E-Bike. En dat kan razend snel.
De ombouwset van GeoOrbital bestaat uit een nieuw voorwiel en wordt aangedreven door een 500W elektromotor met en Panasonic 36V Lithium-Ion batterij waarmee je zo’n 30 km vooruit moet kunnen.
De Accu en motor zitten weggewerkt in een driehoekig frame in het voorwiel die de spaken van het voorwiel vervangen.

Het grootste verschil met een normale e-Bike is eigenlijk dat de GeoOrbital ook als volledige aandrijving kan worden gebruikt. Bij een e-Bike kun je kiezen voor de mate van trapondersteuning waardoor je eigenlijk nooit met tegenwind hoeft te fietsen.
De bediening van het GeoOrbital wheel gaat via een klein bedieningspaneel op het stuur waar ook de resterende levensduur van de batterij op te lezen is.
Dankzij een ingebouwde USB-aansluiting kan je ook nog je smartphone bijladen of je fietsverlichting gebruiken terwijl je onderweg bent.
Bovendien is het wiel niet meer lek te prikken dankzij een solid foam band.

GeoOrbital

De GeoOrbital is bijna op elke fiets toepasbaar en is leverbaar in een 26 inch uitvoering en een 700c ( die voor de 28 en 29 inch voorwielen ) te gebruiken is.

GeoOrbital is een Kickstarter project waarbij gezocht werd naar 75.000 dollar funding.
Inmiddels staat de teller al ver boven de 300.000 dollar waardoor het innovatieve wiel zeker op de markt gaat komen. ‘Early backers’ gaan 500 dollar betalen voor de innovatie, de werkelijke prijs gaat rond de 1.000 dollar liggen wat nog wel fors geprijsd is.
Zodra de productie omhoog kan zal deze zeker gaan zakken.