Zo bereid je je goed voor op een fietstocht in de winter

Zo bereid je je goed voor op een fietstocht in de winter

De winter is over het algemeen een periode waarin men minder op de fiets zit dan bijvoorbeeld in de zomermaanden. Toch hoef je je zeker niet tegen te laten houden door het slechte weer. Er zijn namelijk tal van manieren om jezelf te beschermen tegen deze temperaturen. Zo kun je ook in de winter een heerlijke fietstocht maken. Benieuwd hoe jij je goed voorbereid op een dergelijke winter fietstocht? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je kunnen helpen bij deze voorbereiding.

Fietstocht voorbereidingen voor de fiets

Het is in de winter over het algemeen aan te raden om met andere banden te fietsen dan in de zomer. Hierin geldt net als voor auto’s dat je het beste voor winterbanden kunt kiezen. Deze hebben een wat dieper profiel waardoor je meer grip op de weg hebt. Dit is over het algemeen iets dat we met name racefietsers aanraden. Deze banden kunnen je namelijk al snel een flink ongeluk besparen. Daarnaast is het aan te raden om voordat je vertrekt je fiets even goed te controleren. Het kan bijvoorbeeld maar zo dat er wat onderdelen van de fiets zijn vastgevroren. Je kunt hier maar beter op voorhand achter komen dan terwijl je bezig bent met je fietstocht. Daarnaast is het natuurlijk altijd aan te raden om de banden voor vertrek even goed op te pompen met de elektrische fietspomp!

Voorbereidingen aan outfit

De meest drastische veranderingen die komen kijken bij een fietstocht in de winter hebben betrekking tot de kleding die je moet dragen. Je dient dan ook een volledig andere outfit te dragen. Je fietst namelijk een flink koudere temperaturen en je dient je lichaam hier goed tegen te beschermen. Denk hierbij aan het dragen van een lange broek, een shirt met lange mouwen en een muts onder de helm. Zo houd je de warmte in je lichaam en hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken om eventuele onderkoeling. Daarnaast is het voor fietstochten op een reguliere fiets aan te raden om handschoenen te dragen. Op de racefiets zouden we eerder gaan voor sporthandschoenen, maar op een andere fiets dan de racefiets zullen ‘normale’ handschoenen wel volstaan.