3D print je eigen trapondersteuning.

trapondersteuningKun je met een 3d printer je eigen trapondersteuning maken ?

Jazeker. Met de komst van goedkopere 3d printers is van alles mogelijk.
Dat dacht dus ook MechEngineerMike, 3d printer enthousiast en ontwerper.
Recentelijk heeft hij een instructie op het internet gezet om je eigen trapondersteuning te maken.
En alles bij elkaar kost deze je ongeveer € 300 ,-
De motivatie hiervoor kwam eigenlijk ook omdat commerciële ombouwsets te duur waren voor zijn budget.

Compleet met een eenvoudige operationele ontwerp, geen bijkomende wrijving , eenvoudig te verwijderen , veel vermogen , een behoorlijk reisafstand en tegen een betaalbare € 300 ,- aan materiaalkosten , is er eigenlijk niet veel negatiefs te zeggen over wat Michael heeft bedacht .

Zoals uit bovenstaande video laat zien, het is stevig en is het werkelijk een eitje hem te bevestigen en zelfs te herconfigureren naar welke zadelpen dan ook.
En hoewel niet alle banden compatibel zijn met deze vroege versie van het ontwerp, is er geen reden om te denken aan variaties van Michael’s versie, en zullen die ook wel met regelmaat op het internet gaan verschijnen.

Als je staat te popelen om er zelf een te maken , je kunt gemakkelijk alle benodigde mechanische delen kopen via het internet , terwijl de 3D- afdrukbare bestanden online kunnen worden gekocht voor $ 10 op Pinshape .

Vanuit een afdruk perspectief, zal een betrouwbare thuis FDM 3D-printer volstaan.
Ook benadrukt Michael dat de voltooide delen een beetje nabewerking nodig om ervoor te zorgen dat alles mooi past samen.

Helaas (of gelukkig, afhankelijk van je manier van denken), is dit waarschijnlijk niet een project voor beginners in de wereld van 3d printen.
Kennis van motoren, circuits, bedrading en batterijen zijn allen nodig om dit project te voltooien.
Maar als de tijd je vriend is en nieuwsgierig bent naar uitbreidingen voor een gewone fiets, dan is dit zeker een project voor je.

En ook al zijn er een aantal beperkingen, zoals een onvermogen om te werken in natte omstandigheden, is het zeker de low-cost alternatief voor een E-bike die Michael uiteen heeft gezet om te produceren.

3d-printer-trapondersteuning-002