5 redenen waarom fietsen beter dan auto’s zijn

5 redenen waarom fietsen beter dan auto’s zijn

Er zijn tal van redenen waarom fietsen beter zijn dan auto’s, wat zou kunnen verklaren waarom je in ons land zoveel fietsers ziet. Fietsen is altijd al een van de favoriete bezigheden van veel Nederlanders geweest en we kunnen je dan ook veel redenen geven waarom fietsen beter zijn dan auto’s. In dit artikel doen we dit! Neem een ​​kijkje, kijk wat je denkt, en misschien ruil je je auto ook wel in voor een fiets, al dan niet gedeeltelijk. Bovendien is een autoverzekering vergelijken en afsluiten niet nodig als je een fiets koopt!

Veel lichaamsbeweging

Wat voor soort oefening doe je in een auto, eerlijk gezegd? Hoewel er een aantal geweldige fitnesstechnieken zijn die je kunt gebruiken tijdens het autorijden, of je nu in de auto zit of ergens anders parkeert, voor fietsen is niets speciaals nodig. Je traint je spieren, vooral in je kuiten, dijen en billen, gewoon door te trappen. De lichaamsbeweging is een enorm voordeel van het fietsen op een tweewieler, terwijl het ook nog eens hartstikke leuk is om te doen!

Fietsen stukken groener

Een van de belangrijkste redenen waarom fietsen beter zijn dan auto’s, is ongetwijfeld omdat ze groener zijn. Ze laten geen echte ecologische voetafdruk achter, ze stoten geen CO2-uitstoot uit en ze zijn over het algemeen beter voor het milieu. Ze sluiten de weg bovendien ook niet, wat betekent dat ze eigenlijk ook beter zijn vanuit het oogpunt van belasting betalen. Als je graag goed voor het milieu wilt zorgen dan is het dus toch echt beter om op de stalen ros te stappen!

Fietsen eenvoudig parkeren

Wist je dat er op de gemiddelde parkeerplaats in ieder geval 10 fietsen passen? Je hoeft dus niet langer vele rondjes door de parkeergarage te rijden, terwijl je benzine verspilt bij het vinden van een leeg parkeerplek. Zorg er wel voor dat je een stevig slot voor je fiets hebt en probeer waarschijnlijk niet op een echte parkeerplaats te parkeren. Gelukkig zal het parkeren van je fiets normaliter alsnog een fluitje van een cent zijn.

Veel goedkoper

Fietsen zijn ook exponentieel goedkoper dan auto’s. Ja, je kunt een mooie racefiets kopen voor duizenden euro’s, maar dat is nog steeds goedkoper dan een auto – tenzij je een decennia-oude benzineslurper koopt die je waarschijnlijk binnen een maand weer weg zult willen doen. Tenzij je van racen of mountainbiken houdt, kun je gemakkelijk genoegen nemen met een tweewieler waar je nog niet eens honderd euro voor hoeft neer te leggen.

Socialer

Fietsen zijn ook socialer. Je kunt stoppen met rijden en praten met mensen die je passeert. Dat kan niet echt in auto’s, tenzij je van de weg gaat. Als je met iemand probeert te praten bij een rood licht of een stopbord, is dat meestal omdat iemand zich overgeeft aan een vlaag van woede op de weg. Op de stalen ros is dit vaak niet het geval. Wie weet kom je zelfs wel de liefde van je leven tegen terwijl je naar je werk fietst…