8e gezinsfietstocht in het kader van de Meimaand Fietsmaand.

“Snuuve en Pruuve” (genieten en proeven)

Dit is de naam van de fietstocht die ook dit jaar, voor de 8ste keer, in het kader van de meimaand fietsmaand, wordt georganiseerd door Stichting Fietsvierdaagse Venray op zondag 28 mei. Deze tocht is een perfecte voorbereiding op de Fietsvierdaagse Venray die dit jaar voor de 33ste keer zal worden gehouden van 25 t/m 28 juli 2017.

De gezinsfietstocht zal dit jaar vertrekken vanaf het Schouwburgplein, gelegen in het hartje van Venray.

De tocht zal dit jaar richting Ysselsteyn gaan waarbij er verschillende mogelijkheden voor u zijn om een bezoek te brengen aan de volgende bezienswaardigheden:

  • Zichtstal van Houbensteijn
  • Familiemuseum De Smid (mogelijkheid tot het nuttigen van koffie tegen een vrijwillige bijdrage).
  • Uitkijktoren in Ysselsteyn (hier wordt u een gratis banaan aangeboden namens Fairtrade, op is op.
  • Open huis bij de Slanke Bourgondiër (mogelijkheid tot het gratis proeven van zelfgemaakte ragout, zolang de voorraad strekt).

De start voor deze fietstocht zal zijn tussen 10.00 en 14.00 uur en de kosten bedragen €4,50 per persoon waarbij zelf fietsende kinderen onder begeleiding voor €2 euro kunnen deelnemen en kinderen onder de 5 jaar gratis mogen deelnemen.

Deelnemers die meedoen aan de Meimaand Fietsmaand ontvangen na afloop een tegoedbon voor een gratis kop soep verstrekt door onze collega’s van “smaak zit tussen je oren”.

Onder het motto van “Beleef de streek” zullen er naast onze fietstocht op zondag 28 mei ook nog meerdere activiteiten plaatsvinden, o.a. koopzondag, het jaarlijks Schieëpersfieëst van de Kiwanisclub Schieëpersland Venray e.o. En Smaak zit tussen je oren, een smaakvol evenement waarbij de horeca ondernemers uit Venray culinaire creaties maken van streekproducten van Venrayse agrariërs.

Dus ook na de fietstocht is het in hartje Venray erg gezellig, en voor u een aanrader om nog even na te genieten van de mooie tocht.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op zondag 28 mei.

Stichting Fietsvierdaagse Venray