De goede doelen van de 32ste Fietsvierdaagse Venray.

Fietsvierdaagse venrayDe Stichting Fietsvierdaagse Venray biedt jaarlijks een stichting of vereniging de mogelijkheid om tijdens het fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas. De betreffende organisatie is medeverantwoordelijk voor de uitvoering van dit spel, zo ook voor het vergaren van de benodigde prijzen. Het is dus geen kwestie van “de hand ophouden”, maar van keihard werken door een aantal mensen van de desbetreffende organisatie.

Tijdens de 32ste editie geven wij weer twee organisaties de kans om de door hun zelf verworven prijzen via het kansspelletje Rad van Fortuin te verloten. Dit jaar zijn onze goede doelen De Zonnebloem en de Stichting Sportgala Venray Regio. Onderstaand treft u een korte impressie van onze goede doelen aan:

De Zonnebloem

Op de donderdag 28 juli mag de Zonnebloem de tombola verzorgen. De Zonnebloem is bij de meeste mensen wel bekend. Het is een organisatie die het leven van mensen met een fysieke beperking wat aangenamer willen maken. Dat doet de landelijke organisatie onder meer met een vakantieaanbod en de eigen vakantieboot.

In Venray zijn twee afdelingen van De Zonnebloem actief die het leven verrijken van mensen met een lichamelijke beperking door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. Dat gebeurt door tientallen Venrayse vrijwilligers die bij mensen op bezoek gaan, hen een paar uurtjes ergens mee naar toe nemen en voor hen kleinschalige activiteiten organiseren. Ontmoeting van anderen staat daarin centraal, zodat zij kunnen blijven meedoen in onze lokale samenleving en het risico van vereenzaming wordt verkleind.

De uitstapjes en bijeenkomsten met de gasten – zoals wij de deelnemers noemen – en de vrijwilligers kosten natuurlijk geld. Daarvoor moeten de afdelingen zelf zorgen. Uiteraard leveren de gasten een financiële bijdrage aan de activiteiten waaraan zij deelnemen, maar daarmee kunnen niet alle kosten worden bestreden. Te meer daar de deelnemers veelal tot de categorie minder draagkrachtigen behoren. Met de opbrengst van de tombola van de Fietsvierdaagse Venray zullen de Venrayse afdelingen Burggraaf en Bruukvelt samen een culturele-middag gaan verzorgen.

Stichting Sportgala Venray Regio

Stichting Sportgala Venray Regio is op 26 september 1996 opgericht door Henk Schel en Piet Kienhuis. Op 22 december 1996 vond het eerste Sportgala plaats. Dat is dit jaar dus 20 jaar geleden.

Mooi dat we daarom één van jullie goede doelen mogen zijn. Ron van der Hoff, de huidige bondscoach handboogschieten, was in 1996 de eerste winnaar bij de mannen. Bij de vrouwen ging de prijs naar Wendy van Ool (ook handboogschieten). Ferry Greevink (taekwondo) won bij de junioren.

In die 20 jaar is aan de doelstelling niets veranderd. Stichting Sportgala Venray Regio organiseert ieder jaar een sportgala als eerbetoon aan de sporters die internationaal, nationaal, regionaal en lokaal de gemeente Venray op succesvolle en positieve wijze hebben vertegenwoordigd. Dat geldt voor de topsport, breedtesport en sport met een beperking. Tijdens het sportgala worden in acht categorieën prijzen uitgereikt.

Venray is al jaren misschien wel dé topsportgemeente van Limburg. Er zijn bijna geen andere gemeenten in onze provincie die zoveel topsporters en toptalenten voortbrengen, in diverse takken van sport. Venray beseft zich dat te weinig en mag daar best meer trots op zijn. In ons jubileumjaar willen we daar extra de nadruk op leggen. Het zou mooi zijn als sportminnend Venray (passief en actief) de sport en dus ook het Sportgala dit jaar sterk omarmt.

Waaraan wordt de opbrengst van het zgn. Rad van Fortuin besteed?
De opbrengst wordt besteed om de kosten van het programma en de prijzen voor de genomineerden af te dekken.

Steun onze goede doelen door deel te nemen aan de 32ste Fietsvierdaagse Venray van 26 t/m 29 juli en koop vervolgens op de desbetreffende dag lootjes van onze goede doelen.

Stichting Fietsvierdaagse Venray.