Internationale Maasroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar

De genomineerden voor Fietsroute van het Jaar zijn bekend gemaakt; de internationale Maasfietsroute – in Nederland gevormd door LF-routes – is één van de vier genomineerden. Op vrijdag 2 maart 2018 tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, wordt door de jury de bijbehorende Fietstrofee uitgereikt aan de winnaar.

De Internationale Maasfietsroute in Frankrijk, België en natuurlijk Nederland is dit jaar feestelijk geopend.
Het totale route is ongeveer 1.000 kilometer lang en volgt de rivier van de bron op het Plateau van Langres naar de monding bij Hoek van Holland.
U kunt de gehele route vinden op www.maasfietsroute.eu.

De andere genomineerden zijn de Poolse Green Velo (Greenvelo.pl), de ViaRhôna in Zwitserland en Frankrijk (www.viarhona.com) en de Zweedse Kattegattleden (www.kattegattleden.se).
Alle routes zijn in de praktijk getest en de komende maanden beraadt de jury zich over de vraag welke kandidaat zich de opvolger mag noemen van ‘La Vélo Francette’, de Fietsroute van het Jaar 2017.

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs.
Doel is overheden en toeristische diensten te stimuleren kwalitatief goede fietsroutes te realiseren die aantrekkelijk zijn voor toeristische fietsers.
De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Flanders Expo in Gent en op 2, 3 en 4 maart 2018 in Jaarbeurs Utrecht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: