Next Generation Smart Bikes

LeEco’s nieuwe smart fietsen voor de Amerikaanse markt breken met de conventionele fiets. De nieuwe fietsen van LeEco worden aangestuurd met een Android™-powered BikeOS met touchscreen display die de fietser help met navigatie en track performance. De LeEco Smart Road Bike, heeft een aerodynamisch Toray T700 carbon fiber frame, vork, zadel, stuur en wielen, met een totaal gewicht van 8,42 kilo.
De fiets heeft 11-speed versnellingssysteem, waarbij er maar 1 voor tandwiel is met een 11-tandwiel cassete op het achterwiel. Hiermee is het tweeweg-derailleur gecoordineerd schakelen overbodig gemaakt.
Ander componenten zijn een lichtgewicht remsysteem met dual-pivot techniek, samen met een schakel/rem handvaten op een lichtgewicht carbon fiber stuur.

The LeEco Smart Mountain Bike heeft eveneens een Toray T700 carbon fiber frame en stuur, SR Suntour XCR Air voorvork, en de populaire 27.5”/650b diameter wielen, met een totaal gewicht van 12.23 kilo.
Ook deze fiets heeft een 11-speed versnellingssysteem met een enkel voortandwiel en een 11 tandwiel cassette in de range van 11-42 tanden.
Verder heeft deze mountainbike een hydrolisch remsysteem.

Waarom zijn het dan Smart Bikes? De fietsen hebben LeEco’s Android 6.0-powered BikeOS system met een 4-inch touchscreen. Het systeem draaid op een quad-core Snapdragon™ 410 processor en wordt gevoed door een 6000mAh oplaadbare lithium-ion batterij.
Het systeem bied turn-by-turn navigatie, speciaal voor fietsers ontwikkeld met HERE Maps, online en offline muziekspeler, walkie-talkie communicatie met andere LeEco smart bikes, en rijders logboek.
Met de speciale companion app, kun je al je gegevens nakijken en delen met anderen.

Voor degene die hun gezondheid willen bijhouden en de prestaties die gedaan zijn hebben de fietsen allerlei sensoren ingebouwd gekregen om dit te kunnen meten.
Denk daarbij aan GPS/GLONASS, kompas, versnellingsmeters, barometer, wiel snelheid en trapas snelheid, en daarbij nog de mogelijkheid door de compatibiliteit met door andere parijen aangeboden hart- en power-sensor techniek. Ideaal om de fitness statistieken bij te houden.

Veiligheid is altijd een puntje van aandacht, en daarom hebben de fietsen automatische verlichting ingebouwd, een claxon en alarm systeem.
De fiets waarschuwt zelfs als het alarm is geactiveerd, en heeft een track and trace systeem via een app op een smartphone.
Bovendien is alle electronica waterdicht.

De smart bikes zijn waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2017 in Amerika leverbaar.
Of de fietsen ook in Europa aangeboden gaan worden is nog maar de vraag, maar de Fietssite hoopt natuurlijk van wel.