Speedpedelec Opstapdagen in het paasweekend

Speedpedelec Opstapdagen in het paasweekend

Op zaterdag 31 maart en maandag 2 april, in het paasweekend, organiseren de Fietsersbond, Stipbike en E-bike specialist JUIZZ opstapdagen voor de speedpedelec in het Dutch Bicycle Centre in Nijmegen.
Voor bezoekers is dit een unieke gelegenheid om een groot aantal speedpedelecs uit te proberen. Alle bekende merken zijn aanwezig. Bezoekers zijn niet beperkt tot een klein rondje op het terrein van het Dutch Bicycle Centre. Ze mogen met de fiets het stadsverkeer in en langs de Waal rijden om te ervaren hoe het is om (waar het kan) met volle snelheid te rijden. Voor de verplichte speedpedelec-helm wordt gezorgd. De enige voorwaarde voor deelnemers is dat ze hun verplichte auto- of brommerrijbewijs meenemen. Daarnaast kunnen ze onafhankelijk advies krijgen van de deskundige van de Fietsersbond, Stipbike en Juizz.

Over de speedpedelec

De speedpedelec is een relatief nieuw voertuig. Het is een elektrische fiets met een krachtige motor en een ondersteuning die past stopt bij 45 km/h. Het is een schoon, gezond, zuinig en relatief goedkoop voertuig. Een ideaal voertuig voor langere woonwerkafstanden en een serieus alternatief voor de auto. Vanwege de krachtige motor en hoge snelheid valt het voor de wegenverkeerswet onder de categorie bromfietsen. Dat betekent voor de gebruiker dat die een rijbewijs nodig heeft, een verplichte WA-motorrijtuigverzekering moet afsluiten en een speciale speedpedelec-helm moet dragen. Op de weg volgt de gebruiker de regels voor bromfietsen. Dus binnen de bebouwde kom op de rijbaan en niet op het fietspad. Maar in de provincie Gelderland zijn er veel wegen met fietspaden waar de fietser mag kiezen tussen rijbaan en fietspad.

Locatie opstapdagen

Stipbike in het Dutch Bicycle Centre
Waalbandijk 8B
6541 AJ Nijmegen

Wanneer:

Zaterdag 31 maart en maandag 2 april (tweede paasdag) van 10:00h tot 17:00h


Meer informatie:

Kees Bakker, Fietsersbond 030 – 291 81 31
Joppe van Stiphout, Stipbikes 024 – 420 0025