Stalen fietsen zijn terug! (en helemaal niet zo zwaar …)

wind cycleworks-001Bij WINDcycleworks worden sportieve stalen fietsen gebouwd. De frames worden met de hand gebouwd, op maat en naar wens van de klant. Staal is bezig is met een comeback als materiaal voor fietsframes en stalen fietsen worden steeds populairder.

WAT?: WINDcycleworks een jong bedrijf in het Zeeuwse Goes waar stalen fietsframes en complete fietsen op maat en naar wens worden gebouwd. Naast complete fietsen en losse frames behoren ook custom onderdelen zoals voorvorken, stuurpennen en wielen tot de mogelijkheden. De frames en andere stalen onderdelen worden met de hand gebouwd en zijn bedoeld voor iedereen die een hoogwaardige, duurzame en unieke fiets op maat zoekt. De nadruk ligt op sportieve fietsen (racefietsen, mountainbikes en steeds populairder wordende tussenvormen) maar ook andersoortige fietsen zijn mogelijk. Zo heeft WIND recentelijk bijvoorbeeld een complete bakfiets gebouwd.

MAATWERK: De frames en fietsen van WINDcycleworks worden gebouwd op bestelling, helemaal op maat en naar wens van de klant. De wensen en mogelijkheden worden gesproken tijdens een persoonlijk bezoek aan de werkplaats. Naast de juiste ‘fit’ (de positionering van zadel, stuur en pedalen) kunnen ook de andere eigenschappen van de fiets naar wens worden aangepast (stuurgedrag, comfort, praktische details, etc.). Ook de afwerking en styling van het frame (spuitwerk, graphics) en de complete fiets kunnen worden uitgevoerd naar wens van de klant met een unieke persoonlijke fiets als resultaat.

wind cycleworks-002MODERN STAAL: De frames van WINDcycleworks worden gebouwd van staal. Na een tijd lang op de achtergrond te zijn geraakt als framebouwmateriaal is staal nu weer helemaal terug. Steeds meer fietsers zien de voordelen van een stalen frame: staal is een sterk en taai materiaal met een groot vermogen om trillingen te absorberen. Daardoor zijn stalen frames sterk, duurzaam en comfortabel. Bovendien zijn moderne stalen frames aanzienlijk lichter en stijver dan de ‘stalen rossen’ van een paar decennia geleden en doen ze qua prestatie ook niet onder voor moderne frames van andere materialen. Een modern stalen frame kan ook prima worden opgebouwd met moderne onderdelen zoals schijfremmen, riemaandrijving en elektronische versnellingen.

OVER WIND: WINDcycleworks is het eenmansbedrijf van Bart Veuger en is gevestigd in een werkplaats aan huis in Goes. Bart heeft een brede achtergrond als fietser en bouwer en na jaren te hebben gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker heeft hij anderhalf jaar geleden het roer omgegooid en is hij begonnen met WINDcycleworks.
En de naam WIND? Dat is een ode aan die onzichtbare tegenstander van vele fietsers in het vlakke Nederland!

Voor meer informatie : Wind Cycleworks