Op zoek naar een geschikte elektrische fiets

Op zoek naar een geschikte elektrische fiets

Kijk jij naar de mogelijkheden bij de aanschaf van een elektrische fiets? Steeds meer Nederlanders schaffen een e-bike aan, zo blijkt uit recent onderzoek. Maar liefst 57 procent van alle fietsen die als nieuw verkocht worden, betrof een elektrisch model. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren verder op zal lopen. Waar een elektrische fiets voorheen een grote investering vroeg van consumenten, zijn er tegenwoordig meer opties. Denk bijvoorbeeld aan een e-bike leasen. Vergelijk dit met het leasen van een auto; je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de fiets. Je kunt de e-bike zelf samenstellen, waarbij een online tool je direct vertelt welke kosten die maandelijks met zich meebrengt. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen bij de aanschaf van een e-bike.

Breed aanbod aan e-bikes bij verschillende webshops

Een e-bike kopen bij QicQ.nl of een vergelijkbare aanbieder, laat je zien dat het aanbod aan elektrische fietsen enorm is. Kies voor de betrouwbare modellen van gerenommeerde merken als Cube, Klever, Riese & Muller of bijvoorbeeld Bird. Bij de aanschaf van een elektrisch model fiets zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan de actieradius van de accu, de positie van de motor, de kracht van de motor en bijvoorbeeld het type remsysteem. Ook zit er vaak een verschil in de aandrijving van de fiets, waarbij men onderscheid maakt tussen modellen met een riem en ketting. Op de websites van aanbieders van elektrische fietsen vind je meer informatie over de voordelen hiervan.

Voordelen van een elektrische fiets

Het gebruik van een elektrische fiets biedt verschillende voordelen. De drempel om de fiets te pakken voor een rit naar het werk, naar school of bijvoorbeeld de supermarkt wordt aanzienlijk kleiner. Waar je voorheen bezweet op kantoor arriveerde, heb je daar met de keuze van een elektrische fiets nauwelijks nog last van. Op weg naar kantoor zet je de motor wat harder, zodat je zelf minder hard hoeft te trappen. Terug naar huis zet je de trapondersteuning juist wat lager, zodat je direct actief en sportief bezig bent geweest.

Door op de elektrische fiets naar kantoor of naar school te gaan bespaar je mogelijk veel tijd. Denk aan de files die je vermijdt in de spits. Je bent daarbij veel wendbaarder, wat je sneller door de drukke steden laat manoeuvreren. Ook handig: je hebt geen last meer van de parkeerproblemen in de stad!