Shimano rollerbrakes veiligheidswaarschuwing

shimano rollerbrakes

Veiligheidswaarschuwing voor Shimano rollerbrakes

Shimano waarschuwt dat er een bij een aantal roller brakes mogelijk een veiligheidsprobleem bestaat. In sommige gevallen kan het gebeuren dat het remvermogen wegvalt.
Dit geld voor de volgende Shimano rollerbrakes achterwiel types : BR-C3000-R, BR-C3010-R en de BR-C6000-R die zijn gemonteerd op de fietsen die na 1 Juli 2015 zijn verkocht.
Shimano heeft vastgesteld dat sommige achterwiel rollerbrakes plotseling hun remkracht kunnen verliezen.

Incidenten

Tot op heden zijn er geen meldingen van incidenten geweest. Maar echter, net als alle Shimano producten, moeten deze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen van Shimano en in het belang van de veiligheid voor de consument, heeft Shimano vrijwillig besloten om een recall actie voor de Shimano rollerbrakes te ondernemen.
De getroffen rollerbrakes zijn uitgerust op de nieuwe fietsen verkocht na 1 Juli 2015 die op vele verschillende fietsmerken zijn gemonteerd.
De getroffen Shimano rollerbrakes zijn met de volgende productie codes: NF, NG, NH, NI, NJ, NK en NL.
De Shimano rollerbrakes van de voorwielen vallen niet onder deze recall actie.

Oproep aan de consument

Shimano roept de consument op om hun fiets te controleren op de aanwezigheid van de betreffende rollerbrake, heeft de fiets rollerbrakes met de typenummers in dit artikel genoemd dan word u dringend verzocht om de fiets niet meer te gebruiken en de fiets direct terug te brengen naar de winkel waar u de fiets heeft gekocht.
Treft u op de rollerbrake een witte stip aan, dan is deze al door Shimano gecontroleerd en gerepareerd. U hoeft dan niet contact met u dealer op te namen.

Bij twijfel

Twijfelt u of de rollerbrake op uw fiets onder deze recall actie valt, neem dan ook contact op met uw dealer.
Mocht uw rollerbrake onder deze recall actie vallen, dan zal de dealer uw fiets kosteloos voorzien van een nieuwe rollerbrake.

Bron :Shimano, Productwaarschuwing