Sparta M8b: Winnaar E-bike van het jaar 2019.

Sparta M8b: Winnaar E-bike van het jaar 2019.

Sparta M8b is door de Rai Vereniging tot winnaar uitgeroepen van de E-bike verkiezing van het jaar 2019. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de opening van de fietsbeurzen. De Ebike Xperience en Bike MOTION in de Jaarbeurs in Utrecht. In 2018 won Sparta dezelfde prijs met het design paradepaardje Sparta R5Te-smart.

ambitie Sparta M8b

Marco Kalden, verantwoordelijk voor Sparta. “Het is een eer dat onze e-bike Sparta M8b is uitgeroepen tot E-bike van het jaar 2019. Dit sluit Naadloos aan op onze ambitie om door middel van innovatie e-mobility aantrekkelijker te maken. Voor een brede groep fietsliefhebbers. Het is een fraai vormgegeven fiets vol met slimme oplossingen voor de moderne e-biker. Dit in een razendsnel groeiende markt van elektrische fietsen met consumenten die steeds nadrukkelijker kiezen voor duurzame mobiliteit”.

De Jury.

De jury, bestaande uit voorzitters van de RAI, ANWB, BOVAG, VNO-NCW en Bouwend Nederland. De jury geeft aan dat de Sparta M8b een e-bike is waar je als consument mee gezien mag worden. Het is een frisse, elegante fiets die zich onderscheidt door een eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en de hoogwaardige afwerking. De fiets oogt ‘clean’ doordat de kabels op slimme wijze zijn weggewerkt in het stuur. Volgens de jury kent deze fiets zeer goede rijeigenschappen.

Sparta is in de afgelopen zeven jaar meerdere keren onderscheiden met viermaal een Innovation award en driemaal de E-bike van het jaar.

Hier is het model te zien: Sparta M8b

Impressie: