anti chainsuck device

anti chainsuck device

 

Een anti chainsuck device is een handig hulpmiddel voor fietsers om hun fietsketting te beschermen en te voorkomen dat deze vast komt te zitten tussen het frame en het kettingblad. Wat schade aan de ketting kan veroorzaken. Dit apparaat kan op de achterbrug van de fiets worden gemonteerd. Net onder de bracket (trapas), en is verkrijgbaar in verschillende formaten, al dan niet verstelbaar.

Waarom een Anti Chainsuck Device?

Het belangrijkste doel van een anti chainsuck device is om de ketting te beschermen tegen chainsuck. Een situatie waarin de ketting vast komt te zitten tussen het frame en het kettingblad (crankstel). Chainsuck kan optreden tijdens het schakelen of als de ketting onder spanning staat. In dergelijke gevallen kan de ketting vastlopen en zichzelf beschadigen, evenals het frame van de fiets.

Door een anti chainsuck device te installeren. Wordt de ruimte tussen de ketting en het frame verkleint. Waardoor de kans op chainsuck aanzienlijk wordt verminderd. Dit kleine maar essentiële accessoire kan de levensduur van je ketting verlengen en de algehele prestaties van je fiets verbeteren.

Het gebruik.

Het gebruik ervan is vooral populair onder mountainbikers, omdat zij vaak in ruw terrein rijden en blootstaan aan meer schokken en trillingen. Toch kan dit handige apparaat ook voor andere soorten fietsers van waarde zijn, omdat het een eenvoudige en effectieve manier biedt om de ketting te beschermen tegen ongewenste schade.

Kortom, het anti chainsuck device is een slimme toevoeging aan je fietsuitrusting om te zorgen voor soepeler en probleemlozer fietsen, terwijl je ketting en frame in topconditie blijven. Het installeren van dit apparaat kan helpen om onverwachte onderhoudskosten te voorkomen en je fietsplezier te vergroten.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *