Kettingwiel voor enkelvoudige aandrijving.

Kettingwiel voor enkelvoudige aandrijving.

Kettingwiel voor enkelvoudige aandrijvingHet Kettingwiel voor enkelvoudige aandrijving zorgt ervoor dat de trekkracht van de ketting wordt overgedragen op het achterwiel. Het enkele kettingwiel is verbonden met de drijfkop van de terugtraprem of versnellingsnaaf. Bij fietsen met derailleurversnellingen worden meerdere kettingwielen op een freewheel geschoven of vormen de kettingbladen één geheel met het freewheelmechanisme.

Het Kettingwiel voor enkelvoudige aandrijving met bevestiging op de drijfkop is inwendig van drie tanden voorzien die in banen op de drijfkop vallen. Het kettingwiel wordt geborgd met een veerring. Het kettingwiel kan eenvoudig verwijderd worden door de veerring te demonteren. Deze bevestiging wordt algemeen toegepast bij versnellingsnaven en naven met terugtrapremmen.

Kettingwielen voor naven met terugtraprem en versnellingsnaven zijn meestal van staal en doorgezet om de sterkte te vergroten. Een extra voordeel van het doorzetten is dat de kettinglijn veranderd kan worden door het kettingwiel om te draaien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *