Nederland krijgt WK Para-baanwielrennen 2019

Nederland krijgt WK Para-baanwielrennen 2019

De wereldkampioenschappen baanwielrennen voor sporters met een beperking keren in 2019 terug naar Nederland. Dat maakte de internationale wielerbond (UCI) vanavond bekend na een vergadering van het beslissende comité tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen in Noorwegen. Het evenement vindt plaats in het voorjaar van 2019 in het baanwielermekka van Nederland: Omnisport te Apeldoorn, Gelderland.

 

Nederland krijgt WK Para-baanwielrennen 2019

 

‘Het is een prachtig vooruitzicht dat onze wielrenners straks in eigen land kunnen schitteren op de WK baanwielrennen’. Zei Eric Kersten, CEO van initiatiefnemer The Organizing Connection. Kersten roemt de samenwerking met partners KNWU, gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland en het Ministerie van VWS.

Door onze krachten te bundelen hebben we snel kunnen schakelen en we zijn ontzettend trots dat we het belangrijkste kwalificatietoernooi voor de Paralympische Spelen van Tokio 2020 naar Nederland hebben kunnen halen.

Ook de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn zijn bijzonder trots op het binnenhalen van dit mondiale baanwielerspektakel.

We vinden als provincie breedtesport- en topsportevenementen erg belangrijk aldus gedeputeerde Jan Markink. Daarbij is sporten voor mensen met een beperking een belangrijk speerpunt in ons sportbeleid. Ik ben blij dat we dit mooie evenement in Gelderland mogen organiseren en ervan overtuigd dat dit evenement bijzonder inspirerend zal zijn. Zowel om te laten zien dat iedereen mee kan doen en kan sporten, maar ook voor bedrijven om te ontmoeten en voor sportverenigingen om nog meer mensen enthousiast te maken voor de wielersport.’ Wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn: ‘We zijn ontzettend blij dat Apeldoorn naast de WK Baanwielrennen in 2018 ook in 2019 als gaststad mag optreden voor de WK Para-baanwielrennen.

UCI-voorzitter Brian Cookson: ‘De organisatie van grote evenementen is in Nederland altijd uitstekend. Daarnaast heeft The Organizing Connection (TOC) bewezen wel raad te weten met onze events. TOC is zeer nauw betrokken bij de wielersport en organiseerde in 2015 al eens eerder deze WK. Verder is het bedrijf betrokken geweest bij verschillende WK’s Veldrijden, de World Cup Para-Cycling op de weg en de WK BMX in Ahoy Rotterdam.’

Over The Organizing Connection

The Organizing Connection is specialist in het organiseren van sportevenementen. De afgelopen jaren heeft The Organizing Connection uiteenlopende evenementen georganiseerd en geproduceerd. Zo was The Organizing Connection onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van meerdere WK’s Veldrijden, de UCI BMX Supercross van 2011 – 2016, de WK BMX in 2014, de WK Para-Cycling Track in 2015 en alle 15 edities van de AFAS Tennis Classics. De komende jaren staan onder andere de Curaçao Tennis Legends, de WK Para-Cycling 2019, de WK Handboogschieten 2019 en de European Company Sport Games in 2021 op de organisatiekalender van The Organizing Connection.