Unieke fietsentrailer voor Wielerbus

Unieke fietsentrailer voor Wielerbus

Wielerbus heeft recentelijk geïnvesteerd in een extra fietsentrailer. Afgelopen twee jaar werden de reizen uitgevoerd met een aanhanger achter de bus, die vooral geschikt is voor racefietsen. De voorvork (horizontaal) wordt hierbij gefixeerd op een snelspanner.

Perfect systeem

“Dit is een perfect systeem”, legt eigenaar Pim Goos uit.
“Onze gasten zijn altijd erg enthousiast omdat ze direct bij inladen van hun geliefde tweewieler al zien dat deze schadevrij op de bestemming gaat geraken.
Maar met de aanschaf van een nieuwe, langere touringcar, zou de totale lengte van bus en aanhanger het maximum overschrijden”.
Dus moest er gezocht worden naar een andere oplossing.
Eenzelfde aanhanger was nergens meer te vinden.
Pim: “Je zou het niet zeggen, maar onze eerste trailer is inmiddels 24 jaar oud. Na een flinke opknapbeurt, was deze weer als nieuw. We kozen destijds voor deze aanhanger omdat de racefietsen perfect vast stonden tijdens vervoer. En omdat het een systeem is dat inmiddels niet meer gemaakt wordt, waren we er ook nog eens uniek mee in Nederland.”

Zoektocht wielerbus

Na een zoektocht kwam men uit bij Biketrans.
Een bedrijf in Zwitserland dat zich specialiseert in duurzame vervoersoplossingen voor fietstransporten.
“En weer uniek in Nederland” vertelt Pim met een glimlach.
“Een combinatie bus plus aanhanger mag maximaal 18m75 zijn.
Met een bus van 14 meter blijft er dan nog maar 4m75 aan lengte over, waar ook de dissel nog af moet.
Als je dan ook nog rekening dient te houden met de hoogte (niet boven de bus uit), kun je beginnen met zoeken.
Dat is gelukt! Met een lift systeem, kunnen we 40 fietsen in het geheel kwijt, zonder dat daarbij iets aan de fiets hoeft te worden gedemonteerd of aangepast.
We hebben deze getest en kunnen ook hiermee schadevrij vervoer aanbieden, zonder aanpassingen aan de fiets.”

En niet alleen racefietsen, maar ook ATB, elektrische fietsen of de gewone stadsfiets heeft een luxe plaats in de aanhanger.
Zo kan het bedrijf zich breder in de markt zetten.
“Klopt als een Wielerbus. We zijn op zoek naar partners om ons ook op reizen voor de ‘gewone’ recreatieve fietser te oriënteren.” sluit Pim af. “De vorige aanhanger is overgenomen door RCD Tours, waarmee wij intensief samenwerken.
Deze blijft dus ook nog gewoon voor Wielerbus inzetbaar, zodat wij groepen met maar liefst 76 fietsen kunnen vervoeren.”