De beste elektrische fietsen onder de €1000

De beste elektrische fietsen onder de 100 euro

Man op de fiets leker aan het fietsenZoek je een elektrische fiets, maar wil je niet te veel betalen? Tegenwoordig is er onder de 1000 euro veel keus. Lees verder.

Hoewel prijzen van elektrische fietsen stijgen, zijn er momenteel ook prima elektrische fietsen onder de 1000 euro te vinden. Zeker wanneer je voor een elektrische fiets aanbiedingen bekijkt. Met dit artikel willen we je onze top 5 e-bikes onder de €1000,- geven. We kijken daarbij naar de belangrijkste specificaties. Uiteraard speelt de prijs-kwaliteitverhouding ook een rol en behandelen we meerdere soorten fietsen.

Voorwielmotor of middenmotor bij elektrische fiets?

Voor beide motoren is iets te zeggen, maar de meeste fietsers geven aan dat een middenmotor lekkerder fietst dan een voorwielmotor. Logisch want de aandrijving zit op de trapas en niet op het wiel. Toch scheelt de keuze tussen voorwiel en middenmotor aanzienlijk in prijs. Gaan we goedkope elektrische fietsen met middenmotor onder de 1000 euro vinden? Laten we snel de top 5 bekijken.

1. Colorado E-bike Arrow 28″

Wat ons betreft staat de Colorado E-bike Arrow 28″ op nummer 1. Deze elektrische fiets van de Lidl kost in de aanbieding maar 799 euro incl. BTW! De fiets heeft een display op het stuur en je kunt 5 standen voor de aandrijving kiezen. Doordat de fiets afgemonteerd is met 7 versnellingen fiets je altijd in de juiste versnelling. Iets wat deze elektrische fiets nog meer aantrekkelijk maakt, is de lage instap. Hierdoor is de fiets ook voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn ideaal. Doordat de fiets ook een wandelmodus heeft, ook wel ‘duwhulp’ genoemd, hoef je je geen zorgen te maken over het lopen met de fiets op een helling. Wat is de actieradius van zo’n goedkope e-bike? Met de accu kun je tot 100 km ondersteuning genieten. Daarbij is natuurlijk wel de stand die je kiest en de omstandigheden waarin je fietst van belang.

2. Colorado E-bike Bull 28″

Op nummer 2 staat de Colorado E-bike Bull 28″, ook een elektrische fiets van de Lidl. Deze fiets lijkt sterk op de voorgaande, maar heeft de geliefde middenmotor. De 7 Shimano® Acera, tot 100 km bereik en andere specificaties zijn vergelijkbaar. Door de middenmotor is deze elektrische fiets duurder, maar op dit moment in de aanbieding voor 999 euro. Net één euro onder de duizend en daarmee perfect passend in ons lijstje.

3. Prophete E-Mountainbike 27,5″

De derde in het lijstje elektrische fietsen is een e-mountainbike. Namelijk de Prophete E-Mountainbike 27,5″, wederom gewoon verkrijgbaar bij de Lidl. Echter ook andere aanbieders verkopen deze mountainbikes. Wat maakt de Prophete E-Mountainbike 27,5″ noemenswaardig? Met name de Blaupunkt® achterwielmotor 36 volt en 250 watt valt ons op. Verder zijn de Shimano® hydraulische schijfremmen een optie die je voor dit bedrag niet verwacht. Wat is het bedrag dan? Deze e-mountainbike kopen kan al voor 899 euro! Mits je hem in de aanbieding koopt uiteraard.

4. E-bike Plooifiets VOLTAGE Rattlesnake

De E-bike Plooifiets VOLTAGE Rattlesnake is een combinatie tussen vouwfiets en off-road fiets. De 26 inch wielen zijn slechts een slag kleiner dan de 28 inch wielen die normale fietsen voor volwassenen hebben, maar een stuk groter dan de kleine wielen waar normaal gesproken vouwfietsen mee uitgerust zijn. Op Bol.com is deze fiets op het moment van schrijven voor slechts 899,- euro te koop.

5. Elektrische vouwfiets Fido D2 S

Voor wie echt een fijne vouwfiets zoekt, is de Elektrische vouwfiets Fido D2 S het uitproberen waard. Deze fiets kost momenteel op Bol.com maar 799 euro. De accu zit in het frame en biedt tot 75 km bereik ondersteuning. Kortom, een hele interessante fiets voor iemand die van een optimale mobiliteit wil genieten.