Fietsersbond presenteert internationale fietscompetitie

fietsersbondNederlanders fietsen vaak naar het werk, maar nog niet vaak genoeg. Veel mensen pakken de auto omdat ze dat nu eenmaal zo gewend zijn. Onder de titel ‘Slim dat je fietst’ wil de Fietsersbond deze mensen verleiden om eens de fiets te pakken. De app Love to Ride is al een hit in Italië en Engeland. Duizenden mensen stimuleren elkaar op een leuke, licht competitieve manier om naar het werk te fietsen en zelf gezonder te worden, maar ook om meer frisse, uitgewaaide collega’s te krijgen. Deelnemers kunnen leuke prijzen winnen.

Nederlanders hechten veel waarde aan de gezondheid en leefbaarheid van hun omgeving. Door wat vaker de fiets naar het werk te pakken dragen we met zijn allen bij aan een leefbaardere stad. En niet onbelangrijk, voelen we ons een stuk fitter en vitaler.

Al meer dan 250 deelnemers en 35 bedrijven

Inmiddels hebben de eerste bedrijven en deelnemers zich op het Love to Ride platform gemeld. Ook Thomas Braun, die ooit een dikke veertiger was die stiekem biertjes dronk op het station. Tegenwoordig heeft hij heel wat bergen beklommen en steekt hij met zijn boek Ga toch fietsen andere vadsige veertigers aan. “Je hoeft niet groot te beginnen. Gewoon een paar keer op de fiets naar het werk. Je merkt direct dat je hoofd leeg is als je thuis komt. Je voelt je fitter. Je houdt meer van jezelf. Ik geloof wel heel erg in zo’n app als die van Slim dat je Fietst!. Een beetje competitie stimuleert. Het is leuk om te zien hoeveel je aan het eind van de week gefietst hebt.”

De bedrijvencompetitie: Win een Babboe bakfiets, een Tern vouwfiets of een weekendje weg.

Op 1 september start de bedrijvencompetitie. Alle deelnemers registreren hun fietskilometers via de Love to Ride app of via de website slimdatjefietst.nl. In hun profiel kunnen ze aangeven waar ze werkzaam zijn. Welk bedrijf krijgt de meeste medewerkers op de fiets? Wie registreert de meeste ritten? Wie is de beste fietsforens? En wie is de echte kilometervreter? De Fietsersbond hoopt hier antwoord op te krijgen.

Aanmelden kan via www.slimdatjefietst.nl of door de app te downloaden voor Android of iOS in Google Play of de App Store.