Waarom een mountainbike cursus een absolute must is!

Waarom een mountainbike curcus een absolute must is

Ben je een fervent mountainbiker die graag wat meer avontuur en uitdaging wil in zijn leven? Dan is het volgen van een mountainbike cursus iets voor jou! En nee, dit betekent niet dat je alsnog terug naar school moet voor een lesprogramma in de schoolbanken. Het is gewoon een geweldige manier om onder begeleiding van een ervaren instructeur je mountainbike skills nog verder te verbeteren, maar dan lekker in je favoriete omgeving: de natuur!

Wat is een mountainbike cursus en wat leer je?

Met een mountainbike cursus leer je niet alleen de fijne kneepjes van het vak, zoals de juiste techniek voor het nemen van bochten, afdalingen, jumps en drops, maar ook hoe je je uithoudingsvermogen kunt vergroten en je algehele fitheid kunt verbeteren. Dus naast dat je beter wordt op de fiets, word je ook nog eens fitter. Hoe cool is dat? Ook efficiënter fietsen, leren omgaan met voeding en het leren uitvoeren van kleine reparaties voor onderweg, zijn allemaal onderdeel van een dergelijke cursus.

Andere voordelen van het volgen van deze cursus

Er zijn zoveel voordelen te noemen! Zoals het ontmoeten van gelijkgestemde mountainbikers. Want wie weet ontstaat er wel een nieuwe vriendschap of kan je elkaar helpen om nog betere mountainbikers te worden. En zeg nou zelf, samen is toch eigenlijk altijd leuker dan op eigen houtje? Om over de veiligheid nog maar te zwijgen, want samen op pad gaan met een buddy kunnen we natuurlijk iedereen aanraden, al is het maar om je uit de modder te trekken als je toch een keer crasht.
Het volgen van een mountainbike cursus kan je ook helpen om jezelf uit te dagen en te groeien als mountainbiker, maar dan wel op een verantwoorde manier. Bij mountainbiken draait alles om plezier hebben, conditie, uithoudingsvermogen, kracht enzovoorts volgen allemaal later, iedereen kan dus meedoen!

Waar kun je een mountainbike cursus volgen?

Gelukkig zijn er genoeg opties. Zo kan je terecht bij fietsclubs, mountainbike-verenigingen en speciale mountainbike-parken. En als je liever thuis leert, zijn er ook nog online cursussen beschikbaar! Dus of je nu een teamplayer bent of liever solo fietst, er is altijd wel een cursus die bij jou past.
Een mountainbike cursus kun je soms als losse les boeken en soms is het een serie van een aantal lessen of een seizoen, bijvoorbeeld 10 weken lang op een vaste dag. Dat is natuurlijk super handig, want dan kun je het precies zo plannen dat het jou goed uitkomt!

Veiligheid voorop. Leer het tijdens een mountainbike cursus!

En vergeet niet, veiligheid gaat boven alles! Dus zorg ervoor dat je de juiste uitrusting draagt, zoals een helm en beschermende kleding en dat je leert hoe je op een veilige en verantwoorde manier op je mountainbike rijdt. Met een mountainbike cursus kan je genieten van het geweldige avontuur dat mountainbiken biedt, zonder dat je jezelf in gevaar brengt. Dus waar wacht je nog op? Tijd om die skills naar een hoger niveau te tillen en die bergen te trotseren!